2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Dviračių sportas + gamtos grožis

Nors kalendorius skaičiuoja paskutines mokslų metų dienas, širdį prabudina prisiminimai... Išėjus ir apsidairius laukan ne visada galima pamatyti tiek daug gamtoje sutverto ir žmonių nepaliesto grožio... Skriejant mašina, išvysti gelsvumu tvyrantį lauką - rapsus, kurie vos tik atsidarius langą, pro jį pakvimpa rapsų skleidžiamas kvapas, bet ne tik tai, o ypač iš tolumos gelsvuojantis rapsų laukas. 

***
Vakar, šiltam orui tvyrant lauke, ir nebesinorint tuščiai leisti laiką kambaryje, panorau kartu su drauge atidaryti vadinamąjį dviračių maratoną (tiesą sakant, nesvarbu, kad be šio karto vėžinausi ir seniau), tad sumaniau mūsų gyvenvietę iškeisti į toliau esančią... Į dviračių sportą pasiėmiau kartu ir drauge (kaip ir minėjau), kad būtų linksmiau, o ir taip kartą ir draugė buvo užsiminus apie šį sumanymą... 
Įsukus į pagrindinę gatvę, ir dviračiui riedant gatvele, pasukome į gatvelę, atokesnę, ir ramesne, kurioje nė kart nebuvome... 
Prabuvome gerokai daugiau nei pusantros valandos, tačiau ne tik puikiai paplepėjom ir rengėmės vasaros planams iš anksto, bet ir kaip sako mano mama "pakvėpavom grynu oro", kurio ne visada prisigaudysi sėdint namuose ir rymojant prie lango... :)

Kodėl tai "dviračių sportas"? Na tikriausiai, sumanėme vasarą ne tik fiziškai ištvermingesnės tapti, bet ir ne tuščiai kaip minėjau leisti laiką... Be to važiuojant plazda plaukai į visas puses, kiek tik įmanoma, o kūnui vos vos pakilus jautiesi lyg angelas, liečiantis neseniai prabudusius debesis... Be to tai pakylėjimas, gaivumas, ir jausmas jog dviračio niekad nenorėtum paleisti... Tad sakau smagu, ir dar kartą smagu! 

P.S. Pasidalinkite ir Jūs, savo atrastu hobiu, o gal hobiu kuris tiesiog reikalingas Jums, ir be jo neįsivaizduotumėte dalies savo gyvenimo! 

Pagarbiai, ir su meile, 
Emilija 


4 komentarai: