2016 m. vasario 16 d., antradienis

Šokti savu stiliu

Sėdėjau kiek atokiau nuo savų svajonių, svarstydama apie dabartį. Apie artėjančias baimes neišsimiegoti, ir neturėti laiko besiliejančiai kūrybai. Taip sėdėjau kai pas mane apsilankė dar viena išganinga mintis, įsileisti muziką, ir prisijaukinti tingulį. 
Gal kartais reikia mąstyti trumpai, o paskiau šokti kiek leidžia kojos. Šokti, kad net apsvaigtų galva. Svarbu, kad tuo momentu buvai laiminga. Tiesiog tas galioja ir gyvenime. Šokti net per sunkumus, iššūkius, kurie iš pradžių atrodo kaip kebli dėlionė, kurią neįstengsim sudėlioti... bet, kad Tu žinotum, kaip juokiasi už kampo likimas, kad taip nepatikliai nepasitikime savimi. Kad vis dar bijome. O, atrodo ko čia bijoti? Iššūkių? Ne duok Dieve, kad linktelėjai. Jei taip, apsirenk šilčiau, arba nusivilk tą briedžiais išpuoštą megztinį, ir eime šokti. Gyvenimu ritmu, su iššūkiais. Neturėk nė menkiausios minties, kad bijai... Jei ką, turiu vaistų nuo baimės :)

Ir jei galvoji, ką aš čia prirašiau, ir dar paminėjau šokį, apie kurį nenutuoki, tiesiog atsakysiu, " Va, matai čia jau yra iššūkis. Skaityti tai ką parašiau, kai pati judu nejučiom, į taktą, su muzika". 
O jei neradai savęs? Nesupranti, ir širsti ant manęs, kad nepadedu, nenusimink*. (Maždaug, kaip tose reklamose, kai neįmanoma su blogos kokybės skalbikliais išskalbti drabužių)* 
Turiu Tau keletą pasiūlymų, kaip gali šokti... Būti savimi, arba tiesiog trypčioti pagal tuos "Just dance" klipus. Bet ten sudėtingiau, nes ne kartą pasidaviau, prieš tuos genijus robotukus. Tai tokia pati taisyklė galioja ir gyvenime, užsispyrimas būti bet kokioje situacijoje savimi. Juoktis, kai nejuokinga, net jei Tau vienai juokinga. Verkti, jei susigraudinai, net jei kiti kaip bejausmiai sėdi. Tu nebūk tuo, kuo nesi, nes tas personažas sekti kitais, yra daug sudėtingesnis, ir galimas atvejas ne kartą paslysti. Tik šįkart ne nuo bananų žievės* (matyti filmai, daug kam paveikia smegenis)*, o nuo didesnių problemų.

Manau, norėjau įrodyti, jog šokis tai gyvenimas, o gyvenimas tai šokis. Šokti jį nėra sudėtinga, jei reikiamai savimi pasikliausi. Jei suprasi, kad greta stovinčios draugės nereikia sekti, nereikia ir mėgdžioti jų "kietų" žingsnelių, o galvoti juos pačiai. Rinkis, spręsk už save, ir pasitikėk savimi, nes niekas taip Tavęs neparems, kaip pati save. Štai taip, ačiū už šypseną, ir sėkmės šokant! :)
Tik nepaslysk, 
Optimistė Emilija :) 


2 komentarai:

  1. Labai patiko. Ačiū už įkvėpimą niekada nepasiduoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. A-AA! :) Kaip smagu tai girdėti, jog įkvėpiau! :) Tai nerealus jausmas kuriant. Tai atlygis už kūrybą! Labai Tau dėkui, labai! :)

      Panaikinti